close
check_circle_outline SNELLE LEVERTIJDEN check_circle_outline BESPAAR TOT 50% check_circle_outline HOGE KWALITEIT check_circle_outline GRATIS VERZENDING VANAF € 80
mail info@shirttuning.be

Verklaring betreffende gegevensbescherming voor de website en shop https://www.shirttuning.be

Status: 20 oktober 2021

1. Inleiding

Gegevensbescherming is een belangrijk punt en uw vertrouwen is onze allerhoogste prioriteit! Daarom behandelen we uw persoonsgegevens altijd confidentieel, waarbij we ons uiteraard aan de toepasselijke voorschriften inzake gegevensbescherming houden. Daarom verwerken we uw persoonsgegevens slechts in de mate waarin dit wettelijk toegestaan is of in de mate waarin u ons hiertoe uw toestemming gegeven hebt. In deze privacyverklaring komt u te weten:

 • Hoe we met persoonsgegevens omspringen op het internet.
 • Welke informatie over onze websitebezoekers geregistreerd en geanalyseerd wordt.
 • Of en hoe deze informatie gebruikt, doorgegeven of elders verwerkt wordt.

Deze verklaring betreffende gegevensbescherming geldt voor uw bezoek aan onze website. Voor eventuele andere aanbiedingen en diensten van ons is ze niet van toepassing.

2. Verantwoordelijke

Deze verklaring betreffende gegevensbescherming is van toepassing op de gegevensverwerking, door ons uitgevoerd als verantwoordelijke, op grond van art. 4, § 7 van de algemene verordening inzake gegevensbescherming (DSGVO). Onze contactdata zijn:

MBS e-commerce s.r.o.
Pražská 3259
415 01 Teplice
Registernummer:09775587
Vertegenwoordigd door:Svetozar Hegyi (Directeur)
Omzetbelasting-ID:CZ09775587
Contact:info@shirttuning.be

3. Toezichthouder voor gegevensbescherming

Wij zijn niet verplicht een toezichthouder voor gegevensbescherming te benoemen.

4. Begripsdefinities

In zoverre deze verklaring betreffende gegevensbescherming geen afwijkende definitie bevat of impliceert, wordt met het oog op de aangewende begrippen verwezen naar de definities in art. 4 DSGVO.

5. Verwerking van uw persoonsgegevens

5.1. Bij het bezoeken van onze website

Bij het bezoeken van onze website, m. a. w. wanneer u zich niet registreert of ons op een andere manier informatie meedeelt, verzamelen wij of de hostingprovider die in opdracht voor ons werkt, Host Europe (Host Europe GmbH, Hansestraße 111, 51149 Köln, Duitsland), slechts de persoonsgegevens die uw browser aan onze server meedeelt. Indien u onze website wenst te bekijken, verzamelen we de volgende data:

 • IP-adres
 • Datum en uur van de aanvraag
 • Tijdsverschil ten opzichte van Greenwich Mean Time (GMT)
 • Inhoud van het verzoek (concrete pagina)
 • Toegangsstatus / HTTP-Statuscode
 • Overgebrachte gegevenshoeveelheid
 • Website waar het verzoek vandaan komt
 • Browser
 • Besturingssysteem en oppervlakte ervan
 • Taal en versie van de browsersoftware

Deze gegevens zijn voor ons technisch noodzakelijk om onze website in beeld te kunnen brengen en u ter beschikking te stellen. De wettelijke basis voor deze verwerking is art. 6, § 1, p. 1, lit. f DSGVO.

Recht van verzet: u hebt het recht op grond van art. 21 DSGVO verzet aan te tekenen tegen de verwerking van uw persoonsgegevens in zoverre daar redenen voor zijn die voortvloeien uit uw bijzondere situatie of in zoverre het verzet gericht is tegen directe reclame. In het laatste geval hebt u een algemeen recht van verzet, dat zonder aangeven van een bijzondere situatie door ons toegepast wordt. Indien u van uw recht van verzet wenst gebruik te maken kunt u ons dat per e-mail via gegevensbescherming@shirttuning.be meedelen. Als alternatief beschikt u ook over de contactgegevens vermeld onder nr. 2 (cf. supra).

Verder maken wij op onze website gebruik van lettertypes van Google Fonts. Bij elk bezoek van onze website worden bepaalde persoonsgegevens naar een server van Google in de VS verzonden en daar opgeslagen. Doel hiervan is u een comfortabele, snelle en esthetische voorstelling van de inhouden van onze website aan te bieden. Daarom delen we de volgende data mee aan Google in de VS (Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA):

 • IP-adres
 • Datum en uur van de aanvraag
 • Tijdsverschil ten opzichte van Greenwich Mean Time (GMT)
 • Inhoud van het verzoek (concrete pagina)
 • Toegangsstatus / HTTP-Statuscode
 • Overgebrachte datahoeveelheid
 • Website waar het verzoek vandaan komt
 • Browser
 • Besturingssysteem en oppervlakte ervan
 • Taal en versie van de browsersoftware
 • Scherm- en vensterresolutie

Wij hebben Google opdracht gegeven deze gegevens te gebruiken om u deze lettertypes te kunnen aanbieden. De rechtsbasis voor deze verwerking is art. 6, § 1, lit. f DSGVO.

Recht van verzet: u hebt het recht op grond van art. 21 DSGVO verzet aan te tekenen tegen de verwerking van uw persoonsgegevens in zoverre daar redenen voor zijn die voortvloeien uit uw bijzondere situatie of in zoverre het verzet gericht is tegen directe reclame. In het laatste geval hebt u een algemeen recht van verzet, dat zonder aangeven van een bijzondere situatie door ons toegepast wordt. Indien u van uw recht op verzet wenst gebruik te maken kunt u ons dat per e-mail via gegevensbescherming@shirttuning.be meedelen. Als alternatief beschikt u ook over de contactgegevens vermeld onder nr. 2 (cf. supra).

Google beschikt over een certificering voor het EU-US Privacy Shield-verdrag: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI.

Het IP-adres dat door de browser van de gebruiker meegedeeld wordt, wordt niet vermengd met de andere data van Google. U kunt het opslaan van cookies via een speciale instelling van uw browser verhinderen. Bovendien kunt u de registratie via cookies van de data die betrekking hebben op uw gebruik van het onlineaanbod, alsook de verwerking van deze data door Google verhinderen door de browserplugin via volgende link te downloaden en te installeren : http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Verdere informatie voor datagebruik door Google, instellings- en verzetsmogelijkheden verneemt u op de websites van Google: https://www.google.com/intl/de/policies/privacy/partners (“Datagebruik door Google bij uw gebruik van websites of apps van onze partners”), http://www.google.com/policies/technologies/ads (“Datagebruik voor reclamedoeleinden“), http://www.google.de/settings/ads (“Beheer van informatie, gebruikt door Google om reclame in beeld te brengen”)

5.2. In het kader van contactopname

Indien u contact met ons wilt opnemen (bv. via het contactformulier, telefoon, sociale media of e-mail) hebben wij uw persoonlijke gegevens nodig (bv. naam, contactgegevens etc.) om uw aanvraag, of uw verzoek te verwerken. De verwerking van uw persoonlijke gegevens gebeurt op grond van art. 6, § 1, p. 2, lit. b DSGVO.

Uw aanvraag wordt vervolgens verwerkt in een dienst voor organisatie en beheer van klantenaanvragen van Freshdesk (Freshworks Inc., 1250 Bayhill Drive, Suite 315, San Bruno, CA 94066, USA). Freshdesk gebruikt deze data om deze aanvragen voor ons te beheren en te organiseren, en om een efficiënt en snel antwoord op uw aanvraag te garanderen. Deze verwerking van uw persoonlijke data gebeurt op grond van art. 6, § 1, p. 1, lit. f DSGVO.

Freshdesk beschikt over een certificering voor het EU-US Privacy Shield-verdrag: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnbQAAS. Verdere informatie voor datagebruik door Freshdesk vindt u in de privacybepalingen van Freshworks onder: https://www.freshworks.com/privacy/.

Wij maken gebruik van een extern contactcentrum van de IDEEKG voor een efficiënte behandeling van de inkomende contacten. Daarom delen wij uw aanvraag mee aan IDEEKG (IDEEKG, Ercihan Gümüsel, Kochendorfer Str. 24, 74172 Neckarsulm, Duitsland). IDEEKG gebruikt deze data om de inkomende contacten te behandelen en uw aanvragen te beantwoorden. De rechtsbasis voor de verwerking is art. 6, § 1, p.1, lit. f DSGVO.

De data die u bij ons achterliet met het oog op contactbeheer, worden door ons 24 maanden, of tot op het moment van uw herroeping opgeslagen. Daarna worden uw data gewist. Data die voor andere doeleinden bij ons opgeslagen worden, of waarvoor bewaarverplichting geldt op grond van art. 6, § 1, lit. c DSGVO, blijven onaangeroerd.

Deze persoonlijke data kunnen in een CRM-systeem (Customer-Relationship- Management System) of vergelijkbare systemen voor het organiseren van aanvragen opgeslagen worden. Dit maakt een efficiënte organisatie van inkomende contacten mogelijk. Deze verwerking van uw persoonlijke gegevens gebeurt op grond van art. 6, § 1, p. 1, lit. f DSGVO.

Recht van verzet: u hebt het recht op grond van art. 21 DSGVO verzet aan te tekenen tegen de verwerking van uw persoonsgegevens in zoverre daar redenen voor zijn die voortvloeien uit uw bijzondere situatie of in zoverre het verzet gericht is tegen directe reclame. In het laatste geval hebt u een algemeen recht van verzet, dat zonder aangeven van een bijzondere situatie door ons toegepast wordt. Indien u van uw recht op verzet wenst gebruik te maken kunt u ons dat per e-mail via gegevensbescherming@shirttuning.be meedelen. Als alternatief beschikt u ook over de contactdata vermeld onder nr. 2 (cf. supra).

5.3. In geval van opening van een gebruikersaccount voor onze onlineshop

Gebruikers kunnen optioneel een gebruikersaccount aanmaken, o. m. om hun bestellingen te raadplegen. In het kader van de registrering wordt aan de gebruikers meegedeeld welke de verplichte gegevens zijn. De gebruikersaccounts zijn niet openbaar en kunnen niet door zoekmachines geïndexeerd worden. Wanneer gebruikers hun gebruikersaccount opgezegd hebben, worden hun gegevens betreffende het gebruikersaccount gewist, tenzij de bewaring ervan op grond van commerciële of fiscaalrechtelijke verplichtingen noodzakelijk is volgens art. 6, § 1, lit. c DSGVO.

In het kader van de registrering en van nieuwe inschrijvingen, alsook van gebruikmaking van onze onlinediensten, slaan wij het IP-adres en het tijdstip van elke verbruikershandeling op. Het opslaan gebeurt op grond van onze gerechtigde interesses, maar ook om ons te beschermen tegen misbruik en ander onbevoegd gebruik vanwege gebruikers. Deze data worden in principe niet doorgegeven aan derden, tenzij dit noodzakelijk is om onze rechten te laten gelden of omdat er een wettelijke verplichting toe bestaat op grond van art. 6, § 1, lit. c DSGVO.

We verwerken gebruikersdata (bv. de bezochte pagina’s van ons onlineaanbod, interesse voor onze producten) en inhoudsgegevens (bv. gegevens van het contactformulier of gebruikersprofiel) om voor gebruikers bv. producttips in beeld te brengen op grond van reeds gedane aankopen.

5.4. Bij bestelling in onze onlineshop

Bij een bestelling in onze onlineshop verwerken we in het kader van de uitvoering van de overeenkomst de volgende data:

 • Naam
 • Adres
 • ev. telefoonnummer
 • ev. geboortedatum
 • e-mailadres
 • Bestelde koopwaar
 • Eventueel gegevens in het kader van de individualisering van uw product (bv. fotoafdruk, naamafdruk, adresafdruk, etc.)

In zoverre persoonlijke data hierdoor betroffen zijn, gebeurt de verwerking met het oog op de vervulling van onze contractuele plichten op grond van art. 6, § 1, lit. b DSGVO.

We maken gebruik van de diensten van OP Tiger voor een snelle en goedkope veredeling en individualisering van onze waren. Indien u ons in het kader van productindividualisering persoonlijke data toestuurt (bv. fotoafdruk, naamafdruk, adresafdruk, etc.), dan sturen wij deze data naar onze productiedienstverlener OP Tiger (OP TIGER spol. s r.o., Korytná 4, 100 00 Praha 10, Tsjechische Republiek). OP Tiger gebruikt deze data om uw product naar uw wensen te individualiseren. De rechtsbasis van deze verwerking is art. 6, § 1, lit. f DSGVO.

Recht van verzet: u hebt het recht op grond van art. 21 DSGVO verzet aan te tekenen tegen de verwerking van uw persoonsgegevens in zoverre daar redenen voor zijn die voortvloeien uit uw bijzondere situatie of in zoverre het verzet gericht is tegen directe reclame. In het laatste geval hebt u een algemeen recht van verzet, dat zonder aangeven van een bijzondere situatie door ons toegepast wordt. Indien u van uw recht op verzet wenst gebruik te maken kunt u ons dat per e-mail via gegevensbescherming@shirttuning.be meedelen. Als alternatief beschikt u ook over de contactdata vermeld onder nr. 2 (cf. supra).

Wij wissen deze data, of laten ze bij OP Tiger wissen zodra we ze voor de vervulling van onze contractuele plichten niet meer nodig hebben en er geen wettelijke bewaringsplicht bestaat. Wij checken de noodzaak van gegevensopslag alle 24 maanden.

5.5. In geval van registrering voor onze nieuwsbrief

Indien u dit wenst kunt u zich abonneren op onze nieuwsbrief om u te informeren over lopende interessante aanbiedingen.

Om in te tekenen voor onze nieuwsbrief maken we gebruik van de zgn. Double-opt-in-procedure. Dat betekent dat we u na uw inschrijving een e-mail sturen op het aangegeven e-mailadres. Hierin vragen we u te bevestigen dat u de verzending van de nieuwsbrief effectief wenst. Wanneer u uw inschrijving niet binnen de 24 uur bevestigt worden uw gegevens geblokkeerd en na een maand automatisch gewist. Bovendien slaan wij telkens uw IP-adressen, tijdstippen van inschrijving en bevestiging op. Doel hiervan is uw inschrijving te kunnen bewijzen en eventueel misbruik van uw persoonlijke data te kunnen ophelderen.

Het enige verplichte gegeven voor de verzending van de nieuwsbrief is uw e-mailadres. Na uw bevestiging slaan wij uw e-mailadres op met het oog op de verzending van de nieuwsbrief. Rechtsbasis is art. 6, § 1, p. 1, lit. a DSGVO.

Herroepingsrecht: uw toestemming tot de verzending van de nieuwsbrief kunt u op elk moment herroepen en de nieuwsbrief annuleren. De herroeping kunt u kenbaar maken door te klikken op de beschikbare link in elke nieuwsbrief-e-mail, ofwel per e-mail gericht tot gegevensbescherming@shirttuning.be of via een bericht gestuurd naar de contactgegevens in het impressum.

Wij maken gebruik van de Mailjet-technologie om de nieuwsbrief te versturen en om uw interactie met de nieuwsbrief te evalueren. Daarom sturen we de data die in het kader van uw nieuwsbriefabonnement opgenomen werden aan Mailjet (Mailjet SAS, 30 Rue Blondel, 75002 Paris, Frankrijk).

Met het oog op de evaluatie bevatten de verzonden e-mails zgn. ‘web-beacons’, ook ‘tracking pixels’ genaamd. Dit zijn één-pixel-grafische bestanden, die een link bevatten naar onze website en van daar uit geactiveerd worden. In het kader van deze activering wordt eerst technische informatie, bv. i. v. m. uw browser en uw systeem, alsook uw IP-adres en het tijdstip van de raadpleging verzameld. Deze informatie wordt aangewend met het oog op de technische verbetering van de diensten aan de hand van de technische data, of de technische verbetering van de doelgroepen en hun leesgedrag aan de hand van hun plaats van raadpleging (die via het IP-adres kan bepaald worden) of van de toegangstijdstippen. Tot de statistische gegevens behoort ook de vaststelling of de nieuwsbrief al dan niet geopend werd, wanneer hij geopend werd en welke links aangeklikt werden. Deze informatie kan technisch gesproken toegespitst worden op de individuele nieuwsbriefontvanger. Echter, wijzelf noch de verzendingsdienstverlener hebben de bedoeling individuele gebruikers te observeren. Met de evaluaties willen we veeleer kennis nemen van de leesgewoontes van onze gebruikers en onze inhouden aan hen aanpassen of verschillende inhouden die beantwoorden aan de interesses van onze gebruikers verzenden. De aldus gewonnen informatie wordt door Mailjet op een server in Duitsland opgeslagen.

Recht van verzet: u kunt zich te allen tijde verzetten tegen deze tracking door de afzonderlijke link die in elke e-mail ter beschikking gesteld wordt aan te klikken of door ons te informeren via de contactwegen vermeld onder cijfer 2. De informatie wordt zo lang bewaard als uw inschrijving op de nieuwsbrief loopt. Bovendien is een dergelijke tracking ook niet mogelijk wanneer u in uw e-mailprogramma de visualisering van afbeeldingen standaardmatig gedeactiveerd hebt. In dit geval wordt de nieuwsbrief evenwel niet volledig in beeld gebracht en kunt u eventueel niet van alle functies gebruikmaken. Wanneer u de afbeeldingen manueel visualiseert, wordt de bovenvermelde tracking geactiveerd.

Het inzetten van de verzendingsdienstverlener, de uitvoering van het statistische onderzoek en de analyse, alsook de protocollering van inschrijvingsprocedure gebeuren op grond van onze gerechtigde interesses op basis van art. 6, § 1, lit. f DSGVO. Onze interesse beoogt de inzet van een gebruiksvriendelijk, maar ook veilig nieuwsbriefsysteem dat zowel onze commerciële belangen dient, als aan de verwachtingen van de gebruikers beantwoordt.

5.6. Gebruiksanalyse door Google Analytics

We maken gebruik van de technologie van Google Analytics om het gebruik van ons aanbod te analyseren. In dat opzicht sturen we de volgende data voor analysedoeleinden naar Google in de VS (Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA):

 • IP-adres
 • Datum en uur van de aanvraag
 • Tijdszoneverschil ten opzichte van Greenwich Mean Time (GMT)
 • Inhoud van het verzoek (concrete pagina)
 • Toegangsstatus / HTTP-Statuscode
 • Overgebrachte datahoeveelheid
 • Website waar het verzoek vandaan komt
 • Browser
 • Informatie over uw terminal
 • Besturingssysteem en oppervlakte ervan
 • Taal en versie van de browsersoftware
 • Beeldscherm- en vensterresolutie
 • Uw approximatieve locatie
 • Informatie over uw verblijfsduur
 • Informatie over de acties die u op de website uitgevoerd hebt

Op ons verzoek analyseert Google de data betreffende de manier waarop onze website gebruikt wordt. Doel hiervan is rapporten over de activiteiten binnen ons onlineaanbod op te stellen en andere dienstverrichtingen in verband met het gebruik van dit onlineaanbod en het internetgebruik te genereren. Hiertoe worden cookies gebruikt waardoor het mogelijk wordt uw internetbrowser te herkennen. Zo kunnen uit de verwerkte data pseudonieme gebruikersprofielen opgemaakt worden. Deze data hebben wij nodig om de stabiliteit en veiligheid van de website te garanderen en verder te verbeteren. De rechtsbasis voor de verwerking is art. 6, § 1, p. 1, lit. f DSGVO.

Recht van verzet: u hebt het recht op grond van art. 21 DSGVO verzet aan te tekenen tegen de verwerking van uw persoonsgegevens in zoverre daar redenen voor zijn die voortvloeien uit uw bijzondere situatie of in zoverre het verzet gericht is tegen directe reclame. In het laatste geval hebt u een algemeen recht van verzet, dat zonder aangeven van een bijzondere situatie door ons toegepast wordt. Indien u van uw recht op verzet wenst gebruik te maken kunt u ons dat per e-mail via gegevensbescherming@shirttuning.be meedelen. Als alternatief beschikt u ook over de contactdata vermeld onder nr. 2 (cf. supra).

Google slaat deze data op voor een periode van 24 maanden, door ons bepaald.

Google beschikt over een certificering voor het EU-US Privacy Shield-verdrag: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI.

Wij passen Google Analytics slechts toe met geactiveerde IP-anonymisering. Dat houdt in dat uw IP-adres door Google binnen de lidstaten van de Europese Unie of in andere staten in de Europese economische ruimte die deel uitmaken van de overeenkomst, ingekort wordt. Slechts in uitzonderingsgevallen wordt het IP-adres voluit aan een Google-server in de VS meegedeeld en daar ingekort.

Het IP-adres dat door de browser van de gebruiker meegedeeld wordt, wordt niet vermengd met de andere data van Google.

Recht van verzet: om het opslaan van cookies te vermijden kunt u uw internetbrowser zo instellen dat voortaan geen cookies meer op uw computer achtergelaten kunnen worden, of dat reeds achtergelaten cookies gewist worden. Het deactiveren van alle cookies kan er evenwel toe leiden dat bepaalde functies op onze website niet meer gebruikt kunnen worden. Bovendien kunt u de registratie via cookies van de gegevens die betrekking hebben op uw gebruik van het onlineaanbod, alsook de verwerking van deze gegevens door Google verhinderen door de browserplugin via volgende link te downloaden en te installeren: http://tools.google.com/ dlpage/gaoptout?hl=de.

Recht van verzet: tegen de gegevensverwerking die tot doel heeft een pseudoniem gebruikersprofiel op te stellen kunt u zich te allen tijde verzetten met uitwerking voor de toekomst. Indien u van uw recht van verzet wenst gebruik te maken, kunt u ons dat per e-mail meedelen op het adres gegevensbescherming@shirttuning.be. Als alternatief beschikt u ook over de contactdata vermeld onder nr. 2 (cf. supra).

Verdere informatie over gegevensgebruik door Google, over instellings- en verzetsmogelijkheden verneemt u op de webpagina’s van Google: https://www.google.com/intl/de/ policies/privacy/partners (“Gegevensgebruik door Google bij uw gebruik van hun websites of apps van onze partners”), http://www.google.com/policies/technologies/ads (“Datagebruik voor publicitaire doeleinden”), http://www.google.de/settings/ads (“Beheer van informatie gebruikt door Google om uw publiciteit in beeld te brengen”).

5.7. Tag-beheer via Google Tag Manager

Wij maken gebruik van de technologie van de Google Tag Manager. De Google Tag Manager is een dienst van Google Inc. (Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA) waarmee ondernemingen websitetags over een oppervlakte kunnen beheren. In het geval van de Google Tag Manager gaat het om een domein zonder cookies dat geen persoonlijke data opneemt. De Google Tag Manager zorgt ervoor dat andere tags die op hun beurt onder bepaalde omstandigheden data opnemen, geëlimineerd worden. Daarop wordt eventueel afzonderlijk gewezen. De Google Tag Manager neemt deze data niet op. In zoverre de gebruiker van plan is op het niveau van het domein of de cookies een de-activering door te voeren, blijft deze van kracht voor alle tracking-tags die met Google Tag Manager geïmplementeerd werden.

5.8. Aanvraagbeheer door Freshdesk

Wij maken gebruik van de technologie van Freshdesk voor de organisatie en het beheer van klantenaanvragen en klantencommunicatie. Wanneer u via onze website contact met ons opneemt, of wij met u in het kader van de overeenkomstuitvoering, worden de volgende data aan Freshdesk meegedeeld (Freshworks Inc., 1250 Bayhill Drive, Suite 315, San Bruno, CA 94066, USA):

 • Naam
 • E-mailadres
 • ev. bestelnummer
 • IP-adres
 • Datum en uur
 • Tijdsverschil ten opzichte van Greenwich Mean Time (GMT)
 • Website waar het verzoek vandaan komt
 • Browser
 • Besturingssysteem en oppervlakte ervan
 • Taal en versie van de browsersoftware

Freshdesk gebruikt deze gegevens om deze aanvragen voor ons te beheren en te organiseren, en om een efficiënt en snel antwoord op uw aanvraag te garanderen. Deze verwerking van uw persoonlijke gegevens gebeurt op grond van art. 6, § 1, p. 1, lit. f DSGVO.

De gegevens die u bij ons achterliet met het oog op klantencommunicatie, worden door ons 24 maanden, of tot op het moment van uw verzet opgeslagen. Daarna worden uw gegevens gewist. Gegevens die voor andere doeleinden bij ons opgeslagen werden, of waarvoor bewaarverplichting geldt op grond van art. 6, § 1, lit. c DSGVO, blijven onaangeroerd.

Google beschikt over een certificering voor het EU-US Privacy Shield-verdrag:
https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnbQAAS

Verdere informatie voor gegevensgebruik door Freshdesk vindt u in de privacybepalingen van Freshworks onder: https://www.freshworks.com/privacy/.

Herroepingsrecht: u hebt het recht de ons gegeven toestemmingen op grond van art. 7, § 3 DSGVO met uitwerking op de toekomst te herroepen. Indien u gebruik wenst te maken van uw herroepingsrecht, kunt u ons dat per e-mail op het adres gegevensbescherming@shirttuning.be meedelen. Als alternatief beschikt u ook over de contactdata vermeld onder nr. 2 (cf. supra).

5.9. Betalingsuitvoering via PayPal

Wij maken gebruik van PayPal-technologie voor de betalingsuitvoering. Indien u kiest in het kader van uw bestelprocedure voor een betaling met ‘PayPal’ of ‘PayPal Plus’ (betaling op factuur / kredietkaart / automatische afschrijving), worden de volgende gegevens aan PayPal (PayPal (Europe) S.à.r.l. & Cie. S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxemburg) meegedeeld:

 • Naam
 • Adres
 • E-mail-adres
 • IP-adres
 • Artikelinformatie
 • Artikelaantal
 • Artikelnummer
 • Rekeningsbedrag
 • Belastingen en andere rekeningsinformatie

PayPal gebruikt deze gegevens om u diensten aan te bieden in hoedanigheid van online betaaldienstverlener en vertrouwenspersoon. Het meedelen van uw gegevens is noodzakelijk voor de betalingsuitvoering via PayPal, en beoogt de bevestiging van uw identiteit en de administratie van uw betalingsopdracht. PayPal geeft uw persoonlijke gegevens eventueel ook door aan geassocieerde ondernemingen en dienstverleners of onderaannemers, in de mate waarin dit voor de vervulling van de overeenkomstverplichtingen vereist is, of in de mate waarin die gegevens in opdracht verwerkt worden.

Het doorgeven gebeurt op basis van art. 6, § 1 lit. b DSGVO, en slechts in zoverre dit voor de betalingsuitvoering vereist is. PayPal behoudt zich het recht voor, wat betreft de betalingsmethoden ‘kredietkaart via PayPal’, ‘automatische afschrijving via PayPal’ of – ingeval dit aangeboden wordt – ‘kopen op factuur’ of ‘termijnbetaling’ via PayPal een kredietwaardigheidsonderzoek uit te voeren. Hiertoe worden uw betalingsgegevens eventueel, conform art. 6, § 1 lit. f DSGVO, op basis van de gerechtigde interesse van PayPal voor de vaststelling van uw solvabiliteit, doorgegeven aan een kredietwaardigheidsbureau. Om welke kredietwaardigheidsbureaus het concreet gaat, kunt hier terugvinden: https://www.paypal.com/de/webapps/mpp/ua/privacy-full#rAnnex

Het resultaat van het kredietwaardigheidsonderzoek betreffende de statistische wanbetalingswaarschijnlijkheid gebruikt PayPal om een beslissing te treffen over het ter beschikking stellen van de respectievelijke betalingsmethodes. De kredietwaardigheidsinformatie kan waarschijnlijkheidswaarden bevatten (zgn. ‘scorewaarden’). In de mate waarin scorewaarden deel uitmaken van de kredietwaardigheidsinformatie, zijn deze gebaseerd op een wetenschappelijk erkende mathematisch-statistische procedure. In de berekening van de scorewaarden worden onder andere, maar niet uitsluitend, adresgegevens opgenomen. Verdere informatie in verband met wettelijke gegevensbescherming, o. a. betreffende de aangewende inlichtingenbureaus, kunt u nemen via de privacyverklaring van PayPal: https://www.paypal.com/de/ webapps/mpp/ua/privacy-full. U kunt te allen tijde verzet aantekenen tegen deze verwerking van uw gegevens door een bericht te sturen naar PayPal. Niettemin behoudt PayPal verder het recht uw persoonlijke gegevens te verwerken in de mate waarin dit vereist is voor de betalingsuitvoering binnen de overeenkomst.

Recht van verzet: tegen de gegevensverwerking door PayPal kunt u zich te allen tijde verzetten met uitwerking voor de toekomst. Indien u van uw recht van verzet wenst gebruik te maken, kunt u ons dat per e-mail meedelen op het adres gegevensbescherming@shirttuning.be. Als alternatief beschikt u ook over de contactdata vermeld onder nr. 2 (cf. supra).

De bepalingen inzake gegevensbescherming van PayPal kunt u raadplegen onder
https://www.paypal.com/de/webapps/mpp/ua/privacy-full abrufen.

5.10. Gebruik van Google-Re/Marketing-Services

Wij gebruiken technologie van Google-Re/Marketing om ons onlineaanbod te analyseren, optimaliseren en economisch te runnen. De Google-Marketing-Services geven ons de mogelijkheid reclameboodschappen voor en op onze website op doelgerichter wijze in beeld te brengen, nl. door onze verbruikers uitsluitend boodschappen voor te schotelen die potentieel aan hun interesses beantwoorden. Daarom sturen we de volgende gegevens naar Google in de VS voor analysedoeleinden (Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA):

 • IP-adres
 • Datum en uur van de aanvraag
 • Tijdsverschil ten opzichte van Greenwich Mean Time (GMT)
 • Inhoud van het verzoek (concrete pagina)
 • Toegangsstatus / HTTP-Statuscode
 • Overgebrachte datahoeveelheid
 • Website waar het verzoek vandaan komt
 • Browser
 • Informatie over uw terminal
 • Besturingssysteem en oppervlakte ervan
 • Taal en versie van de browsersoftware
 • Beeldscherm- en vensterresolutie
 • Uw approximatieve locatie
 • Informatie over uw verblijfsduur
 • Informatie over de acties die u op de website uitgevoerd hebt
 • Informatie over de websites die u bezocht
 • Informatie over de inhouden die u bekeek

Hiertoe worden cookies (of vergelijkbare technologieën) gebruikt die het mogelijk maken uw webbrowser te identificeren. Verder wordt hiertoe bij raadpleging van onze en andere websites waarop Google-Marketing Services actief zijn, rechtstreeks door Google een Google-code uitgevoerd, en worden zgn. (Re)marketing-Tags (onzichtbare grafieken of code, ook ‘Web Beacons’ genaamd) aan de website vastgeknoopt. Google gebruikt deze data om ons marketing- en remarketing-diensten aan te bieden. De rechtsbasis voor de verwerking is art. 6 § 1 p. 1 lit. f DSGVO.

De gebruikersgegevens worden in het kader van de Google-Marketing-Services pseudoniem verwerkt. Dat betekent dat Google bv. niet de naam of het e-mailadres van de gebruikers opslaat en verwerkt, maar wel de relevante gegevens met betrekking tot de cookie en binnen pseudonieme gebruikersprofielen. M. a. w. de boodschappen worden niet beheerd en in beeld gebracht voor een concreet geïdentificeerde persoon, maar voor de cookiehouder, ongeacht wie deze cookiehouder is. Dit is niet van toepassing wanneer een gebruiker Google de uitdrukkelijke toelating gegeven heeft de gegevens niet-pseudoniem te verwerken. De informatie die door Google-Marketing-Services betreffende de gebruikers werd verzameld, wordt naar Google gestuurd en op de Google-servers in de VS opgeslagen.

Onderdeel van de door ons gebruikte Google-Marketing-Services is het online reclameprogramma „Google AdWords“. Bij Google AdWords krijgt elke AdWords-klant een ander ‘conversiecookie’. Bijgevolg kunnen cookies niet via de websites van AdWords-klanten gevolgd worden. De informatie die via cookies binnengehaald wordt, heeft tot doel conversiestatistieken op te stellen voor AdWords-klanten die voor conversietracking gekozen hebben. De AdWords-klanten vernemen het totale aantal gebruikers die op de boodschap geklikt hebben en doorverbonden werden naar een pagina voorzien van een conversie-tracking-tag. Ze krijgen evenwel geen informatie die toelaat de gebruiker persoonlijk te identificeren.

Wij kunnen op basis van de Google-Marketing-Service ‘doubleClick’-reclameboodschappen van derden samenbinden. DoubleClick maakt gebruikt van cookies waarmee Google en zijn partnerwebsites de mogelijkheid krijgen boodschappen op die website of andere websites in beeld te brengen op basis van de raadplegingen van gebruikers.

Google beschikt over een certificering voor het EU-US Privacy Shield-verdrag: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI.

Wij passen Google-Re/Marketing-Services slechts toe met geactiveerde IP-anonymisering. Dat houdt in dat uw IP-adres door Google binnen de lidstaten van de Europese Unie of andere staten binnen de Europese economische ruimte die partij zijn bij de overeenkomst, ingekort wordt. Slechts in uitzonderingsgevallen wordt het IP-adres voluit aan een Google-server in de VS meegedeeld en daar ingekort.

Het IP-adres dat door de browser van de gebruiker meegedeeld wordt, wordt niet vermengd met andere data van Google.

Recht van verzet:om het opslaan van cookies te vermijden kunt u uw internetbrowser zo instellen dat voortaan geen cookies meer op uw computer achtergelaten kunnen worden, of dat reeds achtergelaten cookies gewist worden. Het deactiveren van alle cookies kan er evenwel toe leiden dat enkele functies op onze website niet meer gebruikt kunnen worden. Bovendien kunt u de registratie via cookies van de gegevens die betrekking hebben op uw gebruik van het onlineaanbod, alsook de verwerking van deze gegevens door Google verhinderen door de browserplugin via volgende link te downloaden en te installeren: http://tools.google.com/ dlpage/gaoptout?hl=de.

Recht van verzet: tegen de gegevensverwerking die tot doel heeft een pseudoniem gebruikersprofiel op te stellen kunt u zich te allen tijde verzetten met uitwerking voor de toekomst. Indien u van uw recht van verzet wenst gebruik te maken, kunt u ons dat per e-mail meedelen op het adres gegevensbescherming@shirttuning.be. Als alternatief beschikt u ook over de contactdata vermeld onder nr. 2 (cf. supra).

Verdere informatie voor datagebruik door Google, instellings- en verzetsmogelijkheden verneemt u op de websites van Google: https://www.google.com/intl/de/policies/privacy/partners (“Gegevensgebruik door Google bij uw gebruik van websites of apps van onze partners”), http://www.google.com/policies/technologies/ads (“Gegevensgebruik voor reclamedoeleinden“), http://www.google.de/settings/ads (“Beheren van informatie, gebruikt door Google om reclame in beeld te brengen”)

Recht van verzet: u hebt het recht op grond van art. 21 DSGVO verzet aan te tekenen tegen de verwerking van uw persoonsgegevens in zoverre daar redenen voor zijn die voortvloeien uit uw bijzondere situatie of in zoverre het verzet gericht is tegen directe reclame. In het laatste geval hebt u een algemeen recht van verzet, dat zonder aangeven van een bijzondere situatie door ons toegepast wordt. Indien u van uw recht op verzet wenst gebruik te maken kunt u ons dat per e-mail via gegevensbescherming@shirttuning.be meedelen. Als alternatief beschikt u ook over de contactdata vermeld onder nr. 2 (cf. supra).

5.11. Verzending via Shipcloud

Wij maken gebruik van diensten van Shipcloud voor het organiseren en ondersteunen van verzendingen. Daarom sturen wij met het oog op de uitvoering van de verzending de volgende gegevens naar Shipcloud (shipcloud GmbH, Lüdmoor 35a, 22175 Hamburg):

 • Naam
 • Adres
 • E-mailadres

Shipcloud maakt gebruik van deze gegevens om ons bij het organiseren en uitvoeren van de verzending van uw bestelling (bv. door verzendingsetiketten af te rekenen en op te maken) te ondersteunen, en ons een goedkope en optimale verzendingsprocedure ter beschikking te stellen. Deze verwerking van uw persoonlijke gegevens gebeurt op grond van uw toestemming conform art. 6, § 1, p. 1, lit. f DSGVO.

Recht van verzet: u hebt het recht op grond van art. 21 DSGVO verzet aan te tekenen tegen de verwerking van uw persoonsgegevens in zoverre daar redenen voor zijn die voortvloeien uit uw bijzondere situatie of in zoverre het verzet gericht is tegen directe reclame. In het laatste geval hebt u een algemeen recht van verzet, dat zonder aangeven van een bijzondere situatie door ons toegepast wordt. Indien u van uw recht op verzet wenst gebruik te maken kunt u ons dat per e-mail via gegevensbescherming@shirttuning.be meedelen. Als alternatief beschikt u ook over de contactdata vermeld onder nr. 2 (cf. supra).

6. Overdraging naar derde landen

Wij verwerken uw persoonlijke gegevens alleen in een derde land (d. w. z. buiten de Europese Unie (EU) of de Europese Economische Ruimte (EER)), wanneer dit vereist is voor de vervulling van onze (pre)contractuele plichten (conform art. 6, § 1, p. 1, lit. b DSGVO), op grond van uw toestemming (Art. 6, § 1, p. 1, lit. a DSGVO), op grond van een wettelijke verplichting (art. 6, §1, p. 1 lit. c DSGVO) of op grond van onze gerechtigde interesses (art. 6, § 1, p. 1, lit. f DSGVO). Hetzelfde is van toepassing voor de verwerking door derden die in opdracht werken voor ons, voor het openbaar maken van uw persoonlijke gegevens aan derden, alsook voor het meedelen ervan aan derden.

7. Wissen van gegevens

De gegevens die we verwerkt hebben worden op grond van art. 17 DSGVO gewist of conform art. 18 DSGVO in hun verwerking beperkt.

In zoverre in het kader van deze verklaring betreffende gegevensbescherming niets afwijkends geregeld werd, worden de gegevens die we verwerkt hebben gewist zodra ze niet meer nodig zijn voor hun doel en geen wettelijke bewaarplicht het wissen ervan in de weg staat. De noodzaak hiervan checken we om de 24… In zoverre de gegevens niet gewist worden omdat ze voor andere wettelijk toegestane doeleinden nodig zijn, wordt de verwerking ervan beperkt. D. w. z. de data worden geblokkeerd en niet gebruikt. Dat geldt bv. voor data die uit handels- of fiscaalgerechtelijke redenen bewaard moeten worden.

Op grond van wettelijke richtlijnen geldt in Duitsland de bewaring, ev. opslag, in het bijzonder van handelsboeken, inventarissen, openingsbalansen, jaarrekeningen, handelsbrieven, boekingsbewijzen etc. conform § 257 hfdst. 1 HGB, voor 6 jaar, alsook in het bijzonder van boeken, notities, situatieverslagen, boekingsbewijzen, handels- en zakenbrieven, alsook van documenten die relevant zijn voor de belastingheffing, etc. conform § 147 hfdst. 1 AO, voor 10 jaar.

8. Rechten van betroffenen

U hebt het recht:

 • op grond van art. 15 DSGVO informatie te verlangen over uw persoonlijke gegevens die wij verwerkt hebben. In het bijzonder kunt u informatie verlangen over de verwerkingsdoeleinden, de categorie van persoonlijke gegevens, de categorieën van ontvangers tegenover wie uw gegevens vrijgegeven werden of worden, de geplande opslagduur, het bestaan van recht op correctie, wissen, beperking van de verwerking of verzet, het bestaan van recht tot klacht, de herkomst van uw gegevens, in zoverre ze niet bij ons verzameld werden, alsook over het bestaan van een geautomatiseerde besluitvorming, met inbegrip van profiling en ev. bewijskrachtige informatie over de details ervan;
 • op grond van art. 16 DSGVO onverwijld de correctie van onjuiste of het vervolledigen van uw persoonlijke gegevens die bij ons opgeslagen zijn te verlangen;
 • op grond van art. 17 DSGVO te verlangen dat uw persoonlijke gegevens die bij ons opgeslagen zijn, gewist worden, in zoverre de verwerking niet noodzakelijk is voor de uitoefening van het recht op vrije meningsuiting en informatie, voor de vervulling van een wettelijke verplichting om redenen van openbare interesses, of voor het claimen, uitoefenen of verdedigen van wettige aanspraken.
 • op grond van art. 18 DSGVO de beperking van de verwerking van uw persoonlijke gegevens te verlangen, in zoverre de correctheid van de gegevens door u betwist wordt, de verwerking onrechtmatig is, u echter het wissen ervan weigert en wij de gegevens niet meer nodig hebben, u echter deze nodig heeft voor het claimen, uitoefenen of verdedigen van wettige aanspraken of u op grond van art. 21 verzet tegen de verwerking aangetekend heeft;
 • op grond van art. 20 DSGV uw persoonlijke gegevens die u ons ter beschikking gesteld hebt, in een gestructureerde, gangbare en een door een machine leesbaar formaat te verkrijgen of de verzending ervan aan een andere verantwoordelijke, te verlangen;
 • op grond van art. 7 § 3 DSGVO uw eenmalig gegeven toestemming te allen tijde tegenover ons te herroepen. Dit heeft tot gevolg dat wij de gegevensverwerking die op deze toestemming berustte in de toekomst niet meer mogen voortzetten en
 • op grond van art. 77 DSGVO u bij een inspectiedienst uw beklag kunt doen. In de regel kunt u zich hiertoe tot de inspectiedienst van uw gebruikelijke verblijfplaats of arbeidsplaats, of van de zetel van onze onderneming wenden.

9. Recht op herroeping en verzet

9.1. Herroeping van gegeven toestemmingen

Ingeval wij uw persoonlijke gegevens op grond van een toestemming die u hiertoe gegeven hebt, verwerken op grond van art. 6 § 1 lit. a DSGVO, dan hebt u het recht ons eventueel gegeven toestemmingen op grond van art. 7 § 3 DSGVO met uitwerking voor de toekomst te herroepen.

Indien u van uw recht op verzet wenst gebruik te maken kunt u ons dat per e-mail via gegevensbescherming@shirttuning.be meedelen. Als alternatief beschikt u ook over de contactdata vermeld onder nr. 2 (cf. supra).

9.2. Verzet bij verwerking op grond van gerechtigde interesse

In zoverre wij uw persoonlijke gegevens op basis van onze gerechtigde interesses conform art. 6 § 1 p. 1 lit. f DSGVO verwerken, hebt u het recht op grond van art. 21 DSGVO verzet aan te tekenen tegen de verwerking van uw persoonlijke gegevens, in zoverre daar redenen toe zijn die voortvloeien uit uw bijzondere situatie of in zoverre het verzet gericht is tegen directe reclame. In het laatste geval hebt u een algemeen recht van verzet, dat zonder aangeven van een bijzondere situatie door ons toegepast wordt.

Indien u van uw recht op verzet wenst gebruik te maken kunt u ons dat per e-mail via gegevensbescherming@shirttuning.be meedelen. Als alternatief beschikt u ook over de contactdata vermeld onder nr. 2 (cf. supra).a

10. Sicherheitsmaßnahmen

Wir treffen organisatorische, vertragliche und technische Sicherheitsmaßnahmen entsprechend dem Stand der Technik, um sicherzustellen, dass die Vorschriften der Datenschutzgesetze eingehalten werden und um damit die durch uns verarbeiteten Daten gegen zufällige oder vorsätzliche Manipulationen, Verlust, Zerstörung oder gegen den Zugriff unberechtigter Personen zu schützen. Zu den Sicherheitsmaßnahmen gehört insbesondere die verschlüsselte Übertragung von Daten zwischen Ihrem Browser und unserem Server.

11. Schlussbestimmungen

Wir behalten uns das Recht vor, unsere Datenschutzerklärung zu ändern, falls dies aufgrund neuer Technologien oder Änderungen unserer Datenverarbeitungsprozesse notwendig sein sollte oder um sie an Änderungen der für uns maßgeblichen Rechtslage anzupassen. Dies betrifft jedoch nur diese Datenschutzerklärung. Sofern wir Ihre personenbezogenen Daten auf Grundlage einer von Ihnen erteilten Einwilligung verarbeiten oder Bestandteile der Datenschutzerklärung Regelungen des Vertragsverhältnisses mit Ihnen enthalten, erfolgen etwaige Änderungen nur mit Ihrer Zustimmung. Die jeweils aktuelle Fassung unserer Datenschutzerklärung sowie deren Änderungshistorie können Sie unter https://www.shirttuning.be/datenschutz nachvollziehen.